Pupillen

20160419Mini en CB PupillenSMALDe kinderen krijgen op een leuke, gezellige en speelse manier de basis vaardigheden van de atletiek aangeleerd. Het kind doet in een groep met leeftijdsgenootjes een enorme hoeveelheid bewegingservaring op die tijdens de wedstrijden (maar ook gedurende de rest van zijn of haar leven!) van pas komt. Het kind leert ongemerkt omgaan met winnen en verliezen en ontwikkelt tevens zijn sociaal gedrag t.a.v. kinderen, volwassenen, trainer, materiaal enz.

Kinderen kunnen vanaf zes jaar als Mini-pupil bij Achilles met sporten beginnen. Op een speelse wijze worden diverse vaardigheden bijgebracht door trainers/sters die dit op een leuke en stimulerende wijze kunnen overbrengen. De trainingen vinden plaats in de zaal aan de Spoorlaan en soms mag je met de grotere pupillen meetrainen op de atletiekbaan aan de Lage Banken. Ook voor de allerkleinste zijn er af en toe binnen de vereniging leuke evenementen waar ze aan mee mag doen. We noemen onder andere het Sinterklaasfeest, carnaval, trainingspakkenwedstrijd, prognoseloop, de clubcross en het clubkampioenschap. Meedoen is en blijft natuurlijk altijd veel belangrijker dan winnen!

Vanaf de C-pupil worden de trainingen al wat meer gericht op de atletiek onderdelen maar ook hier blijft het spel element nog sterk aanwezig. Ook wat wedstrijden betreft vindt er uitbreiding van mogelijkheden plaats. Je kan deelnemen aan binnen- en buiten meerkampen, straatloopjes en crossen. Aan deze wedstrijden wordt in clubverband aan deelgenomen. Er is altijd begeleiding vanuit de club en veel ouders vinden het tof om niet alleen maar hun eigen kroost aan te moedigen, maar ook om als één Achilles-familie de dag door te brengen. Bij de diverse loopwedstrijden zijn er ook steeds veel geel-blauwe Achilles-shirts aan te treffen onder de deelnemers. Na als B-pupil getraind te hebben volgen nog 2 jaar als A-pupil, waarna het junioren-tijdperk begint.

Van alle wedstrijden proberen we een verslagje te doen plaatsen in de Bode, op de site van Achilles, in de Nieuwsbrief of op de Facebookpagina van Achilles. Zo zou het zomaar kunnen gebeuren dat je ineens je naam ziet staan in de krant of zelfs een foto ziet van jouw sportieve inspanningen van die dag!