Modderige Mastboscross

*Etten-Leur, 3 februari 2014 – Op zondag 2 februari werd de vierde cross verlopen die meetelt voor het ARWB-klassement. De start was op de atletiekbaan bij Sprint in Breda en het parcours telde een aantal natuurlijke hindernissen in de vorm van op het pad liggende bomen. Ook waren enkele delen erg modderig, wat het lopen bemoeilijkte. Gelukkig waren de omstandigheden voor iedereen gelijk.

Jeffrey Faes wilde zijn vierde wedstrijd toch lopen om te voorkomen dat hij misschien in Zundert niet zou kunnen lopen en daardoor zijn 2e plaats zou verspelen. Zijn afstand bedroeg 11.085 meter (lange cross) en hij legde deze af in 43:06, hetgeen hem helaas een plaats opleverde in de achterhoede (dertigste). In de korte cross eindigde Wouter Warndorff op plaats 5 (7:49) en Felix Warndorf op plaats 10 (8:03). Tim Ernest eindigde in 8:26 als vierentwintigste.

Alle Heren Masters liepen een afstand van 7815 meter. Henk Buesink deed hier 29:00 over. Willem Dekkers kwam uit op plaats 14 in de klasse 35+ (34:51). Kees Lazeroms liet zien dat zijn nederlaag in Pagnevaart op een vergissing beruste, want hij klopte Ad Verheyen met 15 seconden en kwam uit op 28:03. Daarmee werd hij winnaar in de klasse 45+ en stelde hij zijn eindklassement in het crosscircuit veilig. Rien Verhoeven kwam binnen op plaats 5 in de klasse 55+ in een tijd van 33:59 en hij stelde hiermee zijn 2e plaats in het crossklassement veilig. Jos Jochems kwam in dezelfde leeftijdsklasse binnen op plaats 10 in een tijd van 35:26. Jac Beekers wist weer het podium te halen in de klasse 65+, hij werd mooi 2e met een tijd van 37:37.

De dames Masters dienden ook 7815 meter te lopen. Snelle vrouw Paddy Herijgers pakte een mooie derde plaats in de klasse 35+ met een tijd van 30:55. Rosalie Sijben legde in haar klasse 55+ beslag op plaats 2 met een tijd van 40:58.

Bente van de Wouw 9:44

Zie jezelf hier terug voor de finish! (zoek je naam, klik erop en je krijgt het finishfilmpje)

Op dezelfde dag waren in Apeldoorn een aantal atleten aanwezig bij de Centraal Beheer Achmea Midwinter Marathon. Jan Muller en Silvia Verhoeven liepen daar de hele marathon. Jan Muller wist dat te doen met een tijd van net onder de 3 uur (2.59.46) en die 3 uur blijft altijd een magische grens. Silvia Verhoeven kwam uit in een tijd van 3.23.39 en veroverde daarmee de 1e plaats in de klasse V50. Wil Goossens liep hier een wedstrijd over 18,5 km en liet zien dat hij het tempo van 5 min/km steeds langer kan volhouden. Hij kwam deze dag uit in een tijd van 1.32.43 en dit biedt goede perspectieven voor de langere afstanden.