Achilles-atleten actief bij NK indoor

* Etten-Leur, 13 februari 2020 – In vergelijking tot voorgaande jaren was Achilles dit winterseizoen al meer dan voorheen terug te vinden in uitslagen van enkele indoorwedstrijden. Dit resulteerde uiteindelijke ook in de aanmelding van 4 atleten voor hun Nationaal Kampioenschap indoor in Apeldoorn.

Op zaterdag 25 januari namen D junioren meisjes Anouk Taks en Indy Brinkman deel aan de nationale CD indoor (officieus NK indoor voor CD junioren). Beide atletes kwamen uit op de 60 meter, echter wel in afzonderlijke categorieën omdat 1e en 2e jaars worden gescheiden in deze wedstrijd. Anouk Taks verbeterde bij de 2e jaars D junioren haar persoonlijk record (met ruim 3 tienden!) naar 9,23 seconden.

Helaas niet snel genoeg voor een plaats in de halve finale. Indy Brinkman kwam op de 60 meter uit bij de 1e jaars D junioren en zette een sterke serie neer: 8,82 in de series, 8,81 in de halve finale en 8,92 seconden en een 6e plaats overal in de finale! Tijdens dit al drukke programma nam Indy ook nog deel aan het verspringen. Een afstand van 3,85 meter was bij een pr van 4,28 meter waarschijnlijk niet helemaal wat ze ervan verwacht had. Anouk en Indy mogen uiteraard heel trots zijn op hun behaalde resultaten!

(De foto is ontvangen van de familie Brinkman, Copyright Ed Turk fotografie)

Op zaterdag 8 februari nam Paul Hos deel aan het NK Masters Indoor. Op de 60 meter kwam hij bij de heren Masters55 tot een tijd van 8,82 seconden (7e plaats). Paul had nog niet eerder een indoor wedstrijd gelopen, dus deze prestatie is direct een persoonlijk én clubrecord. Paul zal op zondag 23 februari nog deelnemen aan de 200 meter, welke afstand door het overvolle programma van het NK masters is ingepast in het weekend van de NK indoor senioren.
Wilco Verwijmeren zou eigenlijk ook deelnemen aan het NK indoor voor Masters, maar zijn onderdeel kogelstoten werd i.v.m. de storm Ciara afgelast op zondag 9 februari. De organisatie koos er begrijpelijk voor om het tijdschema in te korten zodat alle betrokkenen tijdig veilig huiswaarts konden keren.