Opstapgroep trim

ARV Achilles Opstapgroep hardlopen: laat je verleiden en doe mee!

20160912opstapgroepnajaar2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(opstapgroep o.l.v. Dini en Jac Beekers, gestart op 5 september 2016)

Bij Achilles in Etten-Leur start twee keer per jaar onder begeleiding van twee trainers een nieuwe opstapgroep. Deze cursus wordt gedurende 16 weken op maandag en donderdagavond (20:00-21:00 uur) gegeven door geroutineerde trainers. De cursus is onder meer bedoeld voor mensen die geen ervaring in lopen hebben maar wel in de buitenlucht op een gezonde manier aan hun conditie willen werken. Daarnaast worden mensen die in het verleden al wel gelopen hebben en dit weer willen oppakken, de mogelijkheid gegeven om gestructureerd en gedisciplineerd opnieuw te gaan hardlopen.

Door het lopen onder begeleiding in een groep wordt voorkomen dat je te veel en te snel traint. Een ander voordeel is dat door het lopen in een groep met gelijkgestemden op vaste tijden wordt voorkomen dat de individuele loper enthousiast begint maar al snel weer stopt met lopen omdat het die week toevallig niet uitkomt. Samen ga je door. In een groep stimuleert men elkaar en zorgen de lopers er onderling al snel voor dat men tijd vrij maakt en de discipline opbrengt om de gehele cursus te volbrengen.

Uit cursussen in het verleden is gebleken dat ook de trainers het nodige enthousiasme weten over te brengen. Onze vereniging ziet jou graag komen!

De atletiek- en recreatiesportvereniging ARV Achilles uit Etten-Leur heeft met dit trainingsprogramma inmiddels vele mensen aan het hardlopen gekregen. Onder begeleiding van een tweetal gediplomeerde en ervaren looptrainers, die oog hebben voor je individuele situatie, werk je aan je conditie en je gezondheid, met als uiteindelijke doel na 16 weken 2 keer 30 minuten te kunnen hardlopen.

De trainingen worden gegeven op maandag- en donderdagavond van 20:00 tot 21:00 uur. Bij voldoende belangstelling kan er ook een training op de maandag- en donderdagmorgen (09:30 uur) gegeven worden. De atletiekbaan is gelegen op Sportpark De Lage banken aan de Concordialaan te Etten-Leur. Je vindt hier een routebeschrijving voor deelnemers van buiten Etten-Leur. De kosten voor de cursus zijn € 65,00 inclusief een consumptiekaart voor onze kantine ter waarde van € 25,00.

Eerst volgende opstapcursus?
Heb je belangstelling om ook “op te stappen”? Hou dan de publicaties op onze website en natuurlijk de Achilles-artikelen in de Etten-Leurse Bode in de gaten!
Je kunt je opgeven via het volgende email adres: opstapgroep@arvachilles.nl